一直希望第一次寫的食評是讚賞的,但因為今天的經歷太離奇,不得不有一個壞的開始⋯⋯Cool服務員:㩒飛冇四位以上。我:吓???但那邊有六人枱就食完。Cool服務員:哦,咁你㯲四位,輪到你會安排。(心諗,大約十個人在鋪前,應該唔駛等好耐。但乜野叫到時安排??所以向另一個服務員查詢。)另一服務員:我幫你mark低。(安心了,因為見到張紙上,我們是唯一一張五人枱,那六人枱食完就到我哋,等了十多分鐘,眼前的六人枱竟變成了四人和二人枱!!吓???)另一服務員:我哋根據攞飛時間比位!你要五人枱,要等比你早到的都有位,再開始等三張連住的二人枱。(吓?唔係化?這樣座位安排真的不可思議!!!咁藍飛同紅飛有何分別?眼見有一張旁邊的四人座位就走,加一張椅在旁邊就可以坐五個人,忍。。。係冇乜人等位的情況下,終於用咗半個鐘頭等到了。。。服務員話有兩張「四」人枱俾我地揀。因為我哋五個大人,我們要求加一張椅。。。)另一服務員:我哋一定不可以加櫈。不可以,你哋睇吓坐唔坐得到四人枱。(心諗,真的不知是什麼服務!你哋睇吓都知我哋五個大人坐唔坐得到啦!我哋已經折騰了半個鐘頭,最終分開兩個同三個坐。因為大家都肚餓了,不想再周圍

Cool服務員:㩒飛冇四位以上。

我:吓???但那邊有六人枱就食完。

Cool服務員:哦,咁你㯲四位,輪到你會安排。

另一服務員:我幫你mark低。

(心諗,真的不知是什麼服務!你哋睇吓都知我哋五個大人坐唔坐得到啦!我哋已經折騰了半個鐘頭,最終分開兩個同三個坐。因為大家都肚餓了,不想再周圍去找另一間。)

我哋食咗五份午餐,覺得其他分店好食啲,咖喱牛腩竟然不是熱的,炸魚好看不好吃。

茶木去過好多間,經常幫襯,一村人等位的日子我哋都等,毫無怨言,竟然寥寥可數幾個食客等位都搞到咁唔開心,咁唔歡迎四人以上的客人,連加一張櫈都唔比,真係從來未試過,實在大開界!!!相信如果是太興旗下的茶木,服務質素一定不會這樣。

冇得加一張櫈,冇得比四人以上的飛,佢哋真係唔優做!!我差不多餐餐出街搵食,恕我第一次見識這樣的餐廳,不吐不快!