2017-03-01
得到好友的推介,因為小店座位有限,兩個月前就訂2月星期六的枱~ 竟然又咁啱撞正啱啱有寒流~ 咁凍打邊邊真係啱啱好因為係預約形式, 我地準時6:30到達已經見到枱已SET好..... 可能老闆以為我地要等齊人冇即刻上菜~ 但因為限時關係我地都叫老闆先上菜~~~一開始嘅粥底仲未係'粥', 仲清清楚楚見到個煲底啲米~好味~ 一向唔食魚皮嘅我食左都覺得好食~呢個鮑魚好驚喜呀~ 黎到嘅時候仲係郁緊架!!!一碟跟一碟根據好友的形容, 個"OMAKASE SET" 就係咁多嘢食啦~跟住冇每樣影相啦~ 大合照如圖:另一驚喜圖中最上果個油炸鬼~ 配呢個粥底火鍋真係一流呀~ 總括呢度啲海鮮真係好新鮮同好味~ 據說係由塔門每日新鮮送過黎, 咁啱我地呢日又唔係坐得好迫 (好友上次平日黎食晏場好迫好多人... 所以一早叮囑我地盡量唔好帶袋黎, 因為真係冇地方放) 小店外貼上大大隻字,寫明食店分兩個時段:6:30-9:30,9:30-00:00上次好友平日食第二個時段,今次我地訂左食第一個時段,點知,喺小店不斷有confirm 訂枱嘅情況而又從來冇人通知我地嘅情況下,食到8點左右特然有人特意「提醒」我地要8:3
跟住冇每樣影相啦~ 大合照如圖:
上次好友平日食第二個時段,今次我地訂左食第一個時段,點知,喺小店不斷有confirm 訂枱嘅情況而又從來冇人通知我地嘅情況下,食到8點左右特然有人特意「提醒」我地要8:30交枱
成枱都係食物嘅我地唯有即刻嘢都唔講趕係限期時之前交番張枱俾佢.... 我地完全明白星期六佢做多一轉好合理,但覺得佢可以係同我地confirm booking 或者我地入座之前講聲囉...
有一友人就話應該係之後幫我地加嘅粥
咁真係唔知道啦~
點都好,啲一餐都係勝價比高嘅一餐啦~ 都值得一試嘅~