2019-09-21 122 浏览
話說已經差不多一年冇食雞煲,喺朋友推薦下就試吓呢間係旺角嘅滾喜雞煲邊爐。通常一般雞煲都係食完雞之後就叫餸打邊爐,呢度食完雞之後嘅火鍋係任食嘅,完全唔使就住就住,堅係正!我哋一坐低就揀咗一個麻辣雞煲同一個芝士雞煲。麻辣雞煲就正常嘢,至於芝士雞煲就十分濃芝士味,食落真係幾正!呢度嘅雞煲肉比較多,啱晒鍾意啖啖肉既我!食完雞煲之後,就開始打邊爐。我哋揀咗個最高級嘅安格斯牛,仲有得食埋美國桶蠔。牛肉都幾出色,而桶蠔就真係勁大隻,有成隻手掌咁大。其他食物都算唔錯,牛柏葉同水魷就特別新鮮。至於飲品方面,都有幾多選擇,好似竹蔗水,檸檬茶,烏龍茶,涼茶同汽水等等,實有一款啱你飲戰鬥左兩個半鐘之後,我哋全家人都捧住個肚走,啲員工亦好好相與。總括嚟講,滾喜係少有嘅抵食雞煲加任食火鍋,如果大家想食雞煲,都不失為一個唔錯嘅選擇!