2017-04-30 228 浏览
元朗又新街出名多嘢食,今日同太太去到元朗发现咗一间新开嘅居酒屋入面铺头细细, 座位亦不算太多,幸好仲有位所以立即入去试试佢!要赞赞入面嘅装修格局, 系全部都以货柜车位主题, 佢连厕所对门都用货柜门, 台装饰及櫈椅系同一主题, 最欣赏佢嘅杂物柜都系用上货柜物料,真型格入面除咗串烧炸物外,仲有乌冬及拉面等可以选择种,类非常繁多我同太太点咗呢个手打乌冬, 点咗辣味芝士做汤底, 汤底超微辣但有浓郁的芝士味, 配上热辣辣嘅照烧鸡扒, 手打乌冬够烟靭, 成碗乌冬嘅味道都好夹乌冬入面嘅蛋仲要系温泉蛋, 够吸睛之余又好味呢个鱿鱼须用购物篮黎装好搞笑, 略带咸 够热又烟靭, 如果用嚟送酒真系一流好可惜呢间餐厅原来只是试业阶段,暂未有酒提供暂无酒饮所以最终我太太点咗呢个苹果梳打,我就点咗绿茶味可乐, 两支都系日本出品呢个矶烧放式煮嘅清酒蚬, 唔太大清酒味不过胜在啲蚬够大只鲜甜呢个芝士年糕超正,外脆内软,热辣辣嘅芝士喺入边流出嚟,不过食呢个要小心辣亲特价生蚝10蚊一只,冇乜海水味但够新鲜台湾肠最紧要食又肥又多汁最尾点嘅呢个泰式凤爪有惊喜, 呢个凤爪够晒辣, 充满紫洋葱及红萝卜丝, 凤爪腌得啱啱好又够爽口总结

入面除咗串烧炸物外,仲有乌冬及拉面等可以选择种,类非常繁多

照烧鸡扒赞岐手打乌冬

乌冬入面嘅蛋仲要系温泉蛋, 够吸睛之余又好味

炸鱿鱼须

好可惜呢间餐厅原来只是试业阶段,暂未有酒提供

芝士年糕

生蚝

特价生蚝10蚊一只,冇乜海水味但够新鲜

台湾肠最紧要食又肥又多汁

泰式凤爪

总结呢间舖头因为试业所以冇酒饮,但应该迟啲有酒饮嘅时候我会再来。 同埋佢入边嘅抽气系统应该唔错,食完之后个身一啲油烟味都冇,抵赞
2017-04-29
照烧鸡扒赞岐手打乌冬