2018-12-28
今日又試另一間新加坡過江龍,佢仲拎左米芝蓮大獎啊平日不算多人,職員姐姐又有好熱情,好快就安排入座,送上熱茶打開menu都好迷茫食咩好,係桌上有個廣告牌,原來而家佢地做緊海蠣的promo, 一於試下$188六選二,我地叫左個香酥炸蠣仔同一個蠣湯、因為見到個湯都有d蔬菜可以食下個酥炸蠣,好好食,好香口,但個口感又不會好油,同埋無食到啖啖脆漿,所以不會滯,然後個湯就有少少辣、同時俾蕃茄的酸中和返,好開胃,仲有個湯入面有好多蠣仔,好滑,又完全不腥、同酥炸蠣成強烈對比之後叫了一個炒芋芯、其實我對芋頭一般,不過老公想食,芋頭外層好似拔絲煮法咁,食落去甜甜地,脆脆地(建議要襯熱食,因為凍了就不脆),個味道又好好喎,想不到我都食完一舊再一舊另外點了一條黃花魚,細魚骨比較多要小心食,但條魚係好滑,最後叫了一個興化米粉,配上海鮮炒,好香,米粉好幼,同平時食開的廣東米粉好不同,值得一試
平日不算多人,職員姐姐又有好熱情,好快就安排入座,送上熱茶