2017-07-14
第一次係旺角呢個地方食法國餐,原因我唸大家都唸到點解啦事源見到呢間餐廳係openrice排名之一,應該有番咁上下,所以就book左同女友人慶祝生日。首先去到環境幾好,不過地方就比較細,同旁邊既客人坐得都幾近下,講乜都聽到。指定左坐窗口位,個view其實一般。望到既只係高樓大廈。咁我地2個人叫左2個set dinner頭盤係餐包+煙三文魚夾餅+沙律餐包溫度適中,鬆化有口感煙三文魚夾餅,中規中矩沙拉,新鮮幾好食,份量比較少 我唸3淡就食哂慢煮羊仔膝可能係慢煮關係,肉質鮮美,口感就好似食緊雞腿咁,好嫩滑,喜出望外既感覺,不過等候時間都比較耐。必試香檳汁蜆肉墨汁意粉味道特別,不過件事係配合既,麵條口感都不錯,可惜係比較乾身個意粉。可以一試甜品,焦糖燉蛋味道還可以,同普通外面食到既無乜分別。不過如果係特別節日,例如生日,紀念日,可以係book位個時講聲,佢地會係甜品寫字。總括,係旺角區食平價法國餐幾特別既,點都會想去一次試下。但係你問我會唔會再去,我會答你,有機會既,有機會既。
咁我地2個人叫左2個set dinner
頭盤係餐包+煙三文魚夾餅+沙律
餐包溫度適中,鬆化有口感
煙三文魚夾餅,中規中矩
沙拉,新鮮幾好食,份量比較少 我唸3淡就食哂
慢煮羊仔膝