2020-08-10 76 浏览
本來想諗住同朋友打邊爐,不過見到佢有個私房宴套餐好似幾吸引,每位都只係$348,真係勁抵食!花膠姬松茸燉雞湯好好飲,非常足料,好補身,飲完成個身都熱哂,好少喺街飲到好似啊媽煲咁足料既花膠雞湯,塊花膠好大下。金銀蒜葛絲蒸扇貝,開頭以為係傳統果d粉絲蒸扇貝,點知原來係用類似薯粉既粉伴蒸,第一次咁樣食,感覺好新鮮,幾有咬口,d粉幾入味,個扇貝蒸得啱啱好,好滑。爆脆炸生蠔,外面好脆,入面好多汁,好有鮮味。避風塘炒蟹,都好好食,d蟹啖啖肉,不枉我拆蟹拆得咁辛苦。露荀松露炒雙蚌,d珊瑚蚌同桂花蚌仲好食過酒樓,好爽口,唔會韌。龍蝦蒸荷葉飯,個龍蝦又係啖啖肉既,個荷葉飯都唔輸,個汁唔會好稀,又唔會太杰,調味又啱啱好。清蒸大海班,條魚又蒸得幾滑因為已經食到好飽,唔想浪費食物,所以個蟲松花浸時蔬減咗份量,仲打包咗個手撕雞番屋企,佢地外賣盒唔係用膠盒,幾欣賞佢地為環保出一分力。

爆脆炸生蠔,外面好脆,入面好多汁,好有鮮味。
避風塘炒蟹,都好好食,d蟹啖啖肉,不枉我拆蟹拆得咁辛苦。
清蒸大海班,條魚又蒸得幾滑