2025-03-04 116 浏览
呢間火鍋店之前朋友帶過我去食一次,今次到我帶屋企人黎食😋一黎到門口已經勁古風,有宮廷服&道具借用,可以著上身坐係門口張龍椅打卡。入面宮廷風既裝潢,好似入左皇宮用膳咁😌啲位同枱都好大好闊落,坐得舒服之餘又可以擺到好多野食。每枱都會有一個九宮格醬料,唔洗出去自己拎叫左個麻辣鴨血湯鍋,超多鴨血係入面,又大好彈牙,辣度我覺得可以再辣啲😈手切本地牛頸脊,每片厚度差唔多,肉質鮮嫩,牛味香濃,烚幾秒就食得,好食😍餃子拼盤有5款唔同口味,每款2隻,我最中意和牛芝士🧀好似食緊漢堡包咁😂同埋芋泥豬肉餃,芋泥超多好好食🤤黃金雙拼係沾滿鹹蛋黃既響鈴&炸魚皮,響鈴外脆內軟,魚皮超脆卜卜,就咁食都好好食,食唔停口😆