2019-07-04
完全估唔到係旺角,可以有一間咁高質嘅西餐廳存在,旺角簡直可以改名做「古佢梧島」。間餐廳距離油麻地地鐵站只係幾分鐘,位置非常方便,非常容易去。上到去環境都好舒服,擺設可愛,有啲好似去咗森林嘅感覺😆食物方面真係冇得彈,上菜都好快,價錢同質素成正比。等我逐樣介紹下啦!小食我就叫咗墨西哥烤雞餅同埋吃吧招牌拼盤。墨西哥烤餅熱辣辣,每人一件當小食一流,超多芝士!如果想影相呃like,咁就一定要嗌招牌拼盤,一上枱就充滿仙氣,每件小食都好擺心機。五樣嘢之中我最鍾意鵝肝酥盒,上面有蘋果粒簡直畫龍點睛,就算唔影相都要嗌(我覺得)🤤主菜我叫咗軟殼蟹肉醬千層麵、西班牙魷魚海鮮飯、仲有德國鹹豬手。每一樣我都覺得整得好正宗,好有去外國食嗰種感覺同味道,真係好正好正好正!!特別係個千層麵,同我喺英國食過嘅味道一模一樣。德國鹹豬手係另外一個重頭戲,第一次見一隻鹹豬手係我面前着火,好震撼,差啲想叫消防員嚟滅火飲品方面,如果你想增肥,或者肚腩完全唔係你身上都存在,可以考慮叫曲奇朱古力奶昔。材料非常豐富,簡直係個杯度開派對呢間餐廳我下次一定會再去,因為真係好正。完。
德國鹹豬手係另外一個重頭戲,第一次見一隻鹹豬手係我面前着火,好震撼,差啲想叫消防員嚟滅火[鬼脸]
飲品方面,如果你想增肥,或者肚腩完全唔係你身上都存在,可以考慮叫曲奇朱古力奶昔。材料非常豐富,簡直係個杯度開派對[礼花]
呢間餐廳我下次一定會再去,因為真係好正。完。