2017-05-20
呢同埋公司交流團嘅外國同事去開餐,佢地外國人對中國文化又唔知點解份外著迷,佢地話要食D 地道野,就帶左佢地黎打邊爐。呢間胡爐就係貪佢靚靚仔仔,又好優雅咁,重點係開公數,要食豪D!裝修好有格調,充滿中國味道!侍應即刻奉上一套十款俾我地混醬一番!登登登登!我地叫左火焰龍蝦芝士鍋,價錢唔平,但絕對值門票價!店員講返係會即刻攞隻龍蝦出黎劏,仲要睇住佢郁下郁下....直到變哂色橙哂🙈一路炒一路有陣芝士味飄出黎😍到最尾店員仲會倒d龍蝦湯繼續滾呀滾~龍蝦湯係可以直接筆出黎飲,味道好濃,完全係芝士濃湯咁,至少要飲2碗~反正之後可以加湯~龍蝦就整整一隻放落去,啖啖肉~北海道帶子片烚完好爽好鮮甜,又清潔好哂,啖啖肉!自家製炸魚皮-店員提醒唔需要沾湯,趁熱食就得!原來佢上檯個陣已經係熱架啦,不過就會比起一般魚皮硬,店員講返話係即劏即片皮即炸!另外都試左甜品,款式唔多得兩款,炸香蕉!炸榴連!炸榴連入面係榴連醬黎,好香口好濃味~榴連愛好者必食🙋🏻
裝修好有格調,充滿中國味道!
侍應即刻奉上一套十款俾我地混醬一番!
龍蝦就整整一隻放落去,啖啖肉~
北海道帶子片
烚完好爽好鮮甜,又清潔好哂,啖啖肉!