2023-12-27
天氣凍凍地,想食碗麵時總會諗起呢間老暦邊,銅鑼灣呢間分店已經食過好幾次,今日想食牛肉麵,梗係又要一訪呢間餐廳🥰由於一早已經有目標可以坐低即刻嗌咗以下食品:🥢眷村牛肉麵 (紅燒)- 紅燒牛肉麵係呢度嘅招牌菜。首先嚟到碗面熱辣辣,份量非常足,試吓個湯頭有紅燒獨特嘅味道,同埋微辣,非常惹味❤️牛𦟌肉份量好多,蘿蔔亦煲得非常入味,再配合埋佢嘅酸菜,每一啖都係享受😋好快已經食晒成碗麵🍜🥢百香紅茶 - 微冰走糖加愛玉- 食台灣菜唔少得佢嘅手搖飲品🥤作為港女嘅我要求多多,呢間舖頭做到哂我嘅要求❤️走甜味冰樣樣做到,簡簡單單嘅一餐都非常開心❤️平時嘅我一定會點埋佢另一招牌菜- 招牌蛋餅,可惜今日有啲趕時間,下次嚟到一定要試佢嘅芋泥蛋餅,見到隔籬枱位小姐點呢樣非常吸引,已經好期待下一次嘅來臨👅
由於一早已經有目標可以坐低即刻嗌咗以下食品: