2019-09-20 572 浏览
之前見到網上有介紹呢間既Afternoon Tea Set,我同朋友睇過都覺得環境好靚,餐廳係走古典風格,仲要係中環IFC黎講呢個價錢其實算好抵了🤤🤤我地好早去左等位,因為呢間餐廳下午茶冇得book同埋又擔心星期六要等好耐🙈再加上我地又想坐window-seat😳好好就係我地去到,店員就幫我地安排到window-seat(咁岩有位)🙆‍♀️佢仲比我地入去坐低慢慢等🥳我地因為都有少少肚餓,所以叫左個Afternoon Tea Set加Spiced BBQ Chicken Wings, Blue Cheese Dip😚等左一陣終於黎到了,太幸福的感覺!!-🎈Afternoon Tea Set首先先說最底層既鹹點🤣我覺得呢間既鹹點好出色😍分別有煙三文魚卷、芝士三文治,同埋沙律法包😊雖然鹹點唔算好特別,但真係整得好好食,好食程度係比甜點更優勝!中間個層就主打甜點,比較多係mousse🙈可能因為甜點都偏甜,儘管每人食四款甜點,都感覺有點兒膩🥺至於最頂層分別有macaron同scone😌Scone可以配cream或jam都得,食落都鬆軟既~佢個Afternoon Tea Set就包茶或咖啡,我地就揀
🎈Afternoon Tea Set
Afternoon  Tea  Set

首先先說最底層既鹹點🤣我覺得呢間既鹹點好出色😍分別有煙三文魚卷、芝士三文治,同埋沙律法包😊雖然鹹點唔算好特別,但真係整得好好食,好食程度係比甜點更優勝!中間個層就主打甜點,比較多係mousse🙈可能因為甜點都偏甜,儘管每人食四款甜點,都感覺有點兒膩🥺至於最頂層分別有macaron同scone😌Scone可以配cream或jam都得,食落都鬆軟既~佢個Afternoon Tea Set就包茶或咖啡,我地就揀左Jasmine Tea同Earl Grey Tea😳如果唔想飲茶或咖啡,就可以加$70試下佢既Cocktail/champagne!
🎈Spiced BBQ Chicken Wings, Blue Cheese Dip
Spiced  BBQ  Chicken  Wings, Blue  Cheese  Dip

呢個雞翼好好食,配埋個Blue Cheese Dip🥰
總括而言,性價比超高🤩🤩環境又靚,坐得又舒服😌重要係可以同朋友好好咁傾下密計!!
2019-09-14
下午茶