2023-03-21
早就聽人推介過好多次的老厝邊終於開道銅鑼灣,從裝修開始就默默期待緊!果然一開業已經日日滿座,看來口碑確實👍🥡家常滷味拼盤雖然是小店之中最唔起眼嘅一道松,但好欣賞廚房都認真對待擺盤,唔係一堆就算。豆腐緊緻入味,雞蛋唔會因為久鹵而過硬,海帶都肉厚有口感,算是我食過最好嘅台灣素菜滷味之一了!🍜牛腩拌面味道是想像中的台灣拌面味,牛肉有肉香,肉質不鬆散又唔韌。當然基本間間有名氣嘅台灣牛肉麵全部都做到,但是份量來講呢度真係慷慨!雖然被蔥花遮住,但肉真的好厚好大好多片,甚至麵已經食完仲有肉😂後來又試過牛筋,半牛半筋,全部份量好足!60幾蚊,真心抵食!不過蘿蔔可以再爛小小更好。🥞芋泥肉鬆蛋餅呢種甜甜鹹鹹邪惡美食,怎麼做我都會鍾意食😂💰價格:物價飛漲到宜家,還有性價比咁高又好味嘅餐廳,我一定會成日幫襯,希望日後仲入到去,條龍每一日都長左咁😭
🥡家常滷味拼盤
🍜牛腩拌面
不過蘿蔔可以再爛小小更好。
🥞芋泥肉鬆蛋餅
呢種甜甜鹹鹹邪惡美食,怎麼做我都會鍾意食😂