2020-01-13 68 浏览
行完街,因为屋企人想食口水鸡,所以上OpenRice揾左呢间餐厅试下!好近地铁站好方便!环境比较昏暗,我就唔系太钟意呢种感觉。叫一个套餐又有汤又有甜品,好丰富!我哋唔要嘢饮要左汤,呢个系椰子鸡汤,个汤好清甜非常之好饮,好浓郁,真材实料,唔似有味精,我屋企人饮得好满意。呢个葱爆羊肉,我叫咗小辣,希望个辣可以遮盖咗羊「苏」味。啲京葱好好味,羊唔算「苏」但就略有点咸,原本以为一碗饭好多,最后觉得唔够捞𩠌。口水鸡,同平时见嘅有啲唔同,平时通常用辣椒去做,多数红卜卜,但系呢碟口水鸡主要味道系来自花生,所以有好多粒花生,仲有花生酱味,我非常之钟意! !简直想用晒成个酱捞饭食。最后仲有甜品,餐厅话糖水多数系红豆绿豆,今次就系渣咋。唔知点解我硬系觉得呢个咋喳同我平时食嘅唔同但系又讲唔出系咩分别,但肯定就系无落陈皮。我钟意佢特别细碗d,咁就唔怕食到太饱啦,都避免左浪费食物!服务方面,我又觉得好好㖞,佢哋好肯同我解释餐单上面𩠌菜嘅分别,一个侍应讲完,另外一个见我唔明又会好热心走过来讲多次!

叫一个套餐又有汤又有甜品,好丰富!