2022-05-17
食盡尖沙咀之甜品 — Gram cafe & pancakes (The One)—————————————————————星期五收工落大雨,就去左尖沙咀The One到行下街啦,見到呢間Pancake鋪既裝修幾清新,入面都幾多人食,雖然只係7點半,但人數都過半呀!🔸 焦糖香蕉班戟 $98香甜既嘅香蕉上面有兩塊硬硬地嘅焦糖片,薄薄一層再加埋啲cream同香蕉同pancake齊食, 口感豐富但係又唔會太甜😋🔸 雜果朱古力班戟 $108雜果食落去都幾甜唔會話好酸, 個人覺得佢個cream做得幾好夠綿密又唔會係死甜,同埋有三塊Pancake其實食完都飽飽地😂💭Other comment:Gram cafe & pancakes位置方便,幾適合情侶or一小班朋友邊食邊傾,記得早d黎咁就唔洗等位啦!🍽食物: 7.5 /10🌌環境: 7/10👔服務: 7/10🎖CP值: 7/10
—————————————————————
🔸 焦糖香蕉班戟 $98