2016-01-16 570 浏览
今日去左elements,睇戲前諗住食少少野,本來想去果間原來無位坐!見到對面有拉麵又唔係好多人,所以就諗住食番碗。聽過呢間拉麵店個名不過未食過。入座既時候雖然已經2點幾,但又未到下午茶時間,到差唔多食完先聽到店員話轉餐牌。都有幾款套餐揀,但都要百幾蚊。最後揀左特製沾麵配餃子餐,唔包飲品但一坐低都有杯茶既。煎餃子一客得3隻,都煎得幾香,不過就同平時食既一樣,都係韭菜豬肉餡,無乜驚喜。到主角沾麵黎到,首先個湯唔夠熱,望落去係好濃,但食唔出有咩香味,只覺得咸,可能咁就係特製-_-。個湯唔夠熱已經無左沾麵既精髓。之後到個麵,質地淋,唔夠彈牙,沾麵既麵應該係比一般既麵彈牙,可惜佢一D都做唔到。份量大,但口感唔夠好,唔覺得自己食緊沾麵。加上食既時候係咁有蚊滋仔飛飛下,搞到好忟,顧到食但又無手趕走隻蚊滋。店員都見到我好狼狽,但又無諗住做D乜囉。埋單152蚊,食左個唔好食既沾麵,無下次。

埋單152蚊,食左個唔好食既沾麵,無下次。

2016-01-03