2022-05-10 13 浏览
得知麻辣風雲係旺角開分店,即刻約朋友黎食酸菜魚😋餐廳有大量卡位,坐得舒適,門口位仲有個古色古香既涼亭😍🌟酸菜魚 $268酸菜魚超級大份,撒上菊花瓣同乾辣椒賣相好吸引😛,魚肉一條骨都無,食落啖啖肉,嫰滑彈牙,配料有芽菜、萵筍、豆卜、寬粉、金菇、酸菜,非常足料😝,酸菜係自家醃製,味道夠酸,湯底唔會好油膩,我地叫左小辣,可以簡不同辣度和唔辣,飲落夠酸夠麻辣😋🌟炸饅頭 $58用會噴煙既小木船盛載住炸饅頭非常有氣勢,一出場已經比佢深深吸引著😍😍😍饅頭炸到黃金色澤,外層香脆,內裡鬆軟,點埋煉奶,味道甜絲絲,超好味👍🏻👍🏻仲有期間限定既秘製蔥醬、甜辣椒醬、芫茜醬,一次過試晒4種口味,夠晒特別🤩🌟香辣螞蟻上樹 $128名字超搞鬼,不過又幾符合😂😂睇起黎很密集,有好多蟻群既感覺🤣份量超多,有肉碎、蒜蓉、香蔥炒埋一碟,味道完全融入粉絲裡,很香濃,少辣,唔太食得辣既人都可以試下😛📍麻辣風雲 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
得知麻辣風雲係旺角開分店,即刻約朋友黎食酸菜魚😋

餐廳有大量卡位,坐得舒適,門口位仲有個古色古香既涼亭😍

🌟酸菜魚 $268

🌟炸饅頭 $58

🌟香辣螞蟻上樹 $128

📍麻辣風雲 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心10樓