2007-07-26
氣憤:一間貴夾唔飽的高級菜館,不過最可惡的是咁大間「高級餐廳」竟然用D低裝掩眼法騙人,菜單上有四款供給不同人數食用的套餐,三個都是整份套餐的價錢,唯獨二人套餐是每位的價錢。即一份套餐二人份量,卻報一人價錢,整個套餐應是$396,它則取巧地打出$198。我地四條友眼花都算,最豈有此理係個侍應仲要唔出聲,仲勁sell話抵呀抵呀,好抵家。(佢係聽晒我地討論個二人餐同四人餐($588)都唔出聲)。到你食完收錢見到張單就嚇你一跳,原本我地有張$50 coupon同九折卡,因為我地有問,知道只可其中一種優惠,但係就埋單先同你講套餐冇九折,真係你唔問,佢就唔打算講,等你跌落個陷阱到。咁大間舖,咁樣做生意,真係覺得佢有點過份。是次飲食評價:素菜羹:不錯(不過屋企人說麻麻)(附相片, 原本是太極圖案, 忘了拍照)(紅豆)水晶飽:不錯(不太甜)雞卷:味道麻麻(雞肉不嫰)鮑片:只是鮑魚菇P.S:我們叫了一個白飯,吹了三次才送來,還以為米剛從田裏摘來呢!
是次飲食評價:
(紅豆)水晶飽:不錯(不太甜)
雞卷:味道麻麻(雞肉不嫰)
鮑片:只是鮑魚菇