2021-10-19 57 浏览
打咗幾日風之後,深深明白到,屋企要儲存定啲嘢食,就算宅在家,都要食餐好嘅!就嚟冬天,收工時間已經天黑,急急腳,落街市行過圈,見呢間燒味舖,幾光鮮,openrice都有唔少好評🤔🤔一於就買盒叉燒返去鎮宅😆😆入到去睇緊餐牌嘅時候,店員介紹佢哋嘅叉燒同埋燒鵝係最正。睇睇下,好想食油雞,最後買咗叉燒同油雞🤤🤤蜜汁叉燒,個樣都幾靚仔,好多蜜糖,正👍🏼仲要側邊兩舊都係燶燶哋,形狀不規則,更加掛汁!超級邪惡😎😎叉燒偏瘦,啲肉唔會太硬,幾好幾好今次係用嚟餸公仔麵,咁先係人生~~阿媽見我買咗油雞,即刻煲飯⋯⋯😅見佢白飯、油雞、薑蔥一齊食,又真係食得幾開心嘅。買咗半隻雞,賣相唔錯,而且唔係超級肥雞,皮下脂肪唔算多,啲皮都好好食😋肉算係幾滑👍🏼 二至三人分享,份量啱啱好。 下次收工經過都可以再幫襯😁

蜜汁叉燒,個樣都幾靚仔,
好多蜜糖,正👍🏼
仲要側邊兩舊都係燶燶哋,形狀不規則,更加掛汁!超級邪惡😎😎
叉燒偏瘦,啲肉唔會太硬,幾好幾好
今次係用嚟餸公仔麵,咁先係人生~~

阿媽見我買咗油雞,即刻煲飯⋯⋯😅

下次收工經過都可以再幫襯😁