2008-08-29
尋日同事生日我地就過去灣仔車氏度飲茶。之前黎過2次架啦。。如果要黎呢度飲茶一定要訂台。如果唔訂台你一定有排等。好彩同事同上面d人熟咋。如果唔係都要訂台都要等。因爲其實呢度真係幾細。。可能係出面茶樓既一個比較大既聼甘上下架咋。。不過雖然地方細細。不過食物真係好味。同出面既點心有小小分別。。燒賣:好懷舊既。上面有塊豬潤係度。下面就係1舊豬肉甘既物體。好味鯪魚肉燒賣:係出面未見過。叉燒腸粉:腸粉好滑蝦餃:就同出面差唔多啦。d蝦幾爽口既棉花雞:呢個一定要叫啦。。d雞滑,棉花入味,仲有鮑魚tim..流沙包:我無食到。不過見到同事食。一咬開入面d流沙就流出黎啦。。不過覺得好似水左小小。同埋見到都好似幾多油。應該好香不過又應該好肥叉燒包:呢個都係必叫之1。。非常好味。上臺既時候熱辣辣。非常正其實仲有叫左其他野既。。不過果d又唔係話到甘special儸總括黎講呢度飲茶真係好味既。冷氣我就覺得比較凍左小小。環境幾舒服。。當然價錢都唔算好平啦。不過係灣仔食咩感覺都比出面貴小小架啦~~所以都ok既
鯪魚肉燒賣:係出面未見過。
叉燒腸粉:腸粉好滑
蝦餃:就同出面差唔多啦。d蝦幾爽口既