2020-04-13
銅鑼灣都有唔少既黃店 💛💛💛💛💛💛今日就試下呢間泰菜😋😋😋😋黃店黎講 呢間真係好好食! 由於我用foodie影相但係唔知點解有好多相都唔見咗 可以fail to save🤦🏻♀️🤦🏻♀️ 所以得少少相😭😭😭😭一入嚟就有一個特色火車頭比大家打卡🥴🥴(其實全店既裝修都好有特色) 燒牛肉沙律 正! 冬陰公湯 (小) 佢話for 3-4 人飲😭我地3個人 都飲左好耐先飲完 應該每人飲左3-4碗😂😂 人地live band飲酒 我地飲冬陰功湯😂😂😂 但冬陰功湯又係食泰菜必要嘅item 同睇呢間泰國菜正唔正宗既方式 而呢間好好飲 同都好辣😍 所以希望佢可以再出一個再細既portion 🤭🤭 又係必叫嘅飛天炒通菜 正 呢個不得了 好似係咩咖喱蜆😋😋😋 啲蜆勁鮮甜同埋好大隻!! 超好食 我哋叫咗薄餅沾黎食 ! 正呀!但因為仲有好多汁唔想浪費 我地重叫左個白飯🤣🤣當晚係平日黎都有liveband 聽😍 重唱左神曲-人話 正! 最後驚喜!因為食多過$500 佢好似送左10定20個口罩! 咁我地都捐左出去比人送比清潔街道既清潔工人 🙏🏻🙏🏻🙏🏻時代抗疫! 💛💛💛大家係減少外出食飯既同時 如果咁難
今日就試下呢間泰菜😋😋😋😋
黃店黎講 呢間真係好好食!
一入嚟就有一個特色火車頭比大家打卡🥴🥴
(其實全店既裝修都好有特色)
燒牛肉沙律 正!
冬陰公湯 (小)
佢話for 3-4 人飲😭
而呢間好好飲 同都好辣😍
所以希望佢可以再出一個再細既portion 🤭🤭
又係必叫嘅飛天炒通菜 正
呢個不得了 好似係咩咖喱蜆😋😋😋
啲蜆勁鮮甜同埋好大隻!! 超好食
我哋叫咗薄餅沾黎食 ! 正呀!
但因為仲有好多汁唔想浪費 我地重叫左個白飯🤣🤣
時代抗疫! 💛💛💛
大家係減少外出食飯既同時 如果咁難得出去食野 就一定要支持黃店呀!!