2019-07-13 63 浏览
德美壽司都唔係第一次食㗎啦,今日朋友放工約我嚟德美壽司,今次位於尖沙咀嘅分店,人客一樣係咁多,好彩朋友一早book好左位,一嚟到就已經可以入咗啦。叫咗個壽司拼盤,一如既往,魚生一樣係咁新鮮,而且有我最鍾意食嘅海膽壽司,同埋三文魚子軍艦,海膽好新鮮,入口又咁又甜,三文魚子,粒粒都好脆,係我口內爆發,魚油深透舌尖每一個味蕾。最鍾意佢嘅玉子,十分之有特色,裏面有佢哋嘅字架,真有趣,可見廚師嘅心思。加州卷都係我最愛嘅之一,大大件,而且又夠紮實,唔會一夾就散開,裏面嘅材料夠晒新鮮,令人回味。食日本野,又邊少得我最鍾意嘅蟹子沙律啊,孩子份量好多,沙律醬均勻,青瓜絲又爽脆,感覺好清新,啱晒我呢種要減肥嘅人士。