餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術館)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-02-06 137 浏览
作為一名健身教練,除左教班之外,我真係好鍾意打邊爐!頭先同學生上堂,傾開邊間邊爐正,佢就介紹湊湊火煱,又話有果d咩咩和牛牛粒、酸菜魚湯底、海鮮滑好食到爆。。。又話食到頭中尾既時段有果d唔知咩咩既service。。。都唔知係咪真上完佢都收工,whatsapp女朋友叫佢拎定位等我,當我去到門口既時候,帶位員由頭介紹到落張枱。。。唔錯。就叫學生介紹既酸菜魚先! 落左order就出自助bar, 店員岩岩refill生果, 又有好多唔同既醬料, 仲有白飯任裝, 最緊要係企企理理酸菜魚好香帶少許辣, 魚滑滑溜溜份量都好多, 入面仲有d芽菜~ 湯底確係好香濃, 酸酸辣辣好過癮食食下望下menu, 原來鴨血豆腐鍋可以無限追加, 下次一於叫個雙併鍋先先!鵝腸掛滿條條鵝腸, 彈牙肥瘦適中日本和牛牛肉粒粒粒都好靚仔, 肥瘦相間咁, 肉質軟腍一d都唔韌, 有牛香!美國特選級牛上腦依份牛就無和牛粒咁多脂肪, 食落無咁彈牙但係牛味都好出松茸菌菇海鮮滑學生推介既海鮮滑, 有菇同松茸既香氣, 食落甜甜地又彈牙, 真係好食!炸響鈴湯底咁正唔係唔叫響鈴呀麻?!食到咁上下staff比左每人一杯冰沙話解油膩, 之後又有梅子茶
作為一名健身教練,除左教班之外,我真係好鍾意打邊爐!

鵝腸
掛滿條條鵝腸, 彈牙肥瘦適中

日本和牛牛肉粒

美國特選級牛上腦
依份牛就無和牛粒咁多脂肪, 食落無咁彈牙但係牛味都好出

松茸菌菇海鮮滑

炸響鈴
湯底咁正唔係唔叫響鈴呀麻?!

食到咁上下staff比左每人一杯冰沙話解油膩, 之後又有梅子茶凍, 成粒梅係入面, 果凍係用茶造, 食落唔會太甜之餘仲好清香

長腳蟹
唔算好多肉, 兩人食岩岩好, 最緊要係新鮮, 蟹肉鮮甜juicy

山藥
湯底食到尾有d油膩, 想食蔬菜驚吸太多油, 准山片就係我首選, 我既食法係唔會烚好耐, 因為中意佢保持爽脆口感, 依度切得少少厚身, 我中意

最尾埋單, 店員拎左份豆腐鴨血話比我地拎走享用, 哇! 仲以為食豆腐鴨血鍋先會有, 好開心😂即刻覺得好抵食! 仲有依度既台式飲品都好抵, 好多款之餘大部分25蚊至30蚊大大杯, 係真係好大杯, 大杯到啞鈴咁重喎。

學生今次真係冇介紹錯, 依間台式火鍋係出色既!