2020-02-06
作為一名健身教練,除左教班之外,我真係好鍾意打邊爐!頭先同學生上堂,傾開邊間邊爐正,佢就介紹湊湊火煱,又話有果d咩咩和牛牛粒、酸菜魚湯底、海鮮滑好食到爆。。。又話食到頭中尾既時段有果d唔知咩咩既service。。。都唔知係咪真上完佢都收工,whatsapp女朋友叫佢拎定位等我,當我去到門口既時候,帶位員由頭介紹到落張枱。。。唔錯。就叫學生介紹既酸菜魚先! 落左order就出自助bar, 店員岩岩refill生果, 又有好多唔同既醬料, 仲有白飯任裝, 最緊要係企企理理酸菜魚好香帶少許辣, 魚滑滑溜溜份量都好多, 入面仲有d芽菜~ 湯底確係好香濃, 酸酸辣辣好過癮食食下望下menu, 原來鴨血豆腐鍋可以無限追加, 下次一於叫個雙併鍋先先!鵝腸掛滿條條鵝腸, 彈牙肥瘦適中日本和牛牛肉粒粒粒都好靚仔, 肥瘦相間咁, 肉質軟腍一d都唔韌, 有牛香!美國特選級牛上腦依份牛就無和牛粒咁多脂肪, 食落無咁彈牙但係牛味都好出松茸菌菇海鮮滑學生推介既海鮮滑, 有菇同松茸既香氣, 食落甜甜地又彈牙, 真係好食!炸響鈴湯底咁正唔係唔叫響鈴呀麻?!食到咁上下staff比左每人一杯冰沙話解油膩, 之後又有梅子茶
鵝腸
掛滿條條鵝腸, 彈牙肥瘦適中
日本和牛牛肉粒
美國特選級牛上腦
依份牛就無和牛粒咁多脂肪, 食落無咁彈牙但係牛味都好出
松茸菌菇海鮮滑
炸響鈴
湯底咁正唔係唔叫響鈴呀麻?!
食到咁上下staff比左每人一杯冰沙話解油膩, 之後又有梅子茶凍, 成粒梅係入面, 果凍係用茶造, 食落唔會太甜之餘仲好清香
長腳蟹
唔算好多肉, 兩人食岩岩好, 最緊要係新鮮, 蟹肉鮮甜juicy
山藥
湯底食到尾有d油膩, 想食蔬菜驚吸太多油, 准山片就係我首選, 我既食法係唔會烚好耐, 因為中意佢保持爽脆口感, 依度切得少少厚身, 我中意
最尾埋單, 店員拎左份豆腐鴨血話比我地拎走享用, 哇! 仲以為食豆腐鴨血鍋先會有, 好開心😂即刻覺得好抵食! 仲有依度既台式飲品都好抵, 好多款之餘大部分25蚊至30蚊大大杯, 係真係好大杯, 大杯到啞鈴咁重喎。
學生今次真係冇介紹錯, 依間台式火鍋係出色既!