2017-05-07 130 浏览
係停車場入面竟然有間甜品舖😱😱 出面仲有一幅圖雅,岩哂影偽文青相呃下Like😆棉花糖紫薯 $32紫心蕃薯肉做底💜 面層鋪滿粒粒棉花糖🍡 再輕輕焗至微焦半溶😍 原味既蕃薯同棉花糖既甜岩岩好中和👍🏻 只係蕃薯肉略為乾左啲,我估溝少少whipping cream應該會更好~鮮雜果蛋撻配紅棗茶定食 $46冇諗過甜品都會有定食😂😂 睇個名可能會誤會係雜果撻,其實佢係芝士撻 x2個,加一碟鮮雜果,芝士撻有驚喜喎!個人都好芝士撻,係香港都食過好多間專門店,呢個算係喎唔錯,牛油皮香酥,芝士餡流心,芝士味都算濃郁,芝士控要一試!抹茶麻薯窩夫 $50聽聞呢個出名,加上自己又鍾意食有麻薯既窩夫,冇諗即叫!窩夫都幾大件,就連旁邊既紅豆份量都多,抹茶味都算出,食到麻薯既qq口感,如果外層可以整得脆啲就更好啦後言:雖然位於天水圍,但算係好算易,西鐵天水圍站E3出口,落到地面過馬路,直落斜路仔,前後行5分鐘左右,沿路仲有紅色「一糖」旗仔指示👍🏻

棉花糖紫薯 $32

鮮雜果蛋撻配紅棗茶定食 $46