2019-08-19
K11 靚靚蛋糕呀💕🥰其實我每次行過都會俾佢嘅外表🎂🍰🧁🥧深深所吸引今次終於等到有朋友生日我有藉口買幾件蛋糕🍰🎂開心share💕☺️近年來甜品除咗要有美味嘅內涵,精美的外表亦成為大行其道嘅指標🎂😍於是我選擇左兩個近排好興嘅😍🥧圓形圈圈啫喱樣甜品😌上層係水晶啫喱融入左食用花同水果下層係慕絲😍😍😍層次豐富打卡指數😍😍😍爆燈🎂🎂🎂🎂🎈士多啤梨巴伐利亞($45)食用花,加埋士多啤梨,莓酸酸甜甜好清新,上層水晶啫喱口感下層係士多啤梨慕絲入口即溶,分開食又得,夾埋食口感更豐富!🎈荔枝紅桑莓巴伐利亞($45)荔枝味相對較甜,同樣地上面有紅桑莓,柑同埋食用花🥰下層嘅慕絲係同樣地荔枝味同時當然要唔少得佢哋王牌嘅戚風蛋糕戚風蛋糕有一個好處,就係鬆軟唔會太飽,而塞住個胃,所以可以貪心d😍食幾款🤤一個好嘅戚風蛋糕,需要唔乾,鬆軟,有彈性🎂佢哋嘅蛋糕絕對係合乎標準更出色🎂🥰🎈日本原熟🍈哈密瓜🍈( $60 )超甜超甜超甜超甜哈密瓜🍈!日本生嗰陣時有保證!哈密瓜爽口🤤☺️清新不會過甜或膩嘅感覺!佢連上面嘅忌廉都係哈密瓜味!誠意呀🤤🍰🎈香濃開心果($65)帶少少回甘感覺嘅開心果,外表佢係上邊配有士多啤梨🥰微酸嘅士多啤梨!
其實我每次行過都會俾佢嘅外表🎂🍰🧁🥧深深所吸引
於是我選擇左兩個近排好興嘅😍🥧
打卡指數😍😍😍爆燈🎂🎂🎂🎂
🎈士多啤梨巴伐利亞($45)
食用花,加埋士多啤梨,莓
酸酸甜甜好清新,上層水晶啫喱口感下層係士多啤梨慕絲
入口即溶,分開食又得,夾埋食口感更豐富!
🎈荔枝紅桑莓巴伐利亞($45)
荔枝味相對較甜,同樣地上面有紅桑莓,柑同埋食用花🥰
下層嘅慕絲係同樣地荔枝味
同時當然要唔少得佢哋王牌嘅戚風蛋糕
一個好嘅戚風蛋糕,需要唔乾,鬆軟,有彈性🎂
佢哋嘅蛋糕絕對係合乎標準更出色🎂🥰
🎈日本原熟🍈哈密瓜🍈( $60 )
佢連上面嘅忌廉都係哈密瓜味!誠意呀🤤🍰
🎈香濃開心果($65)
帶少少回甘感覺嘅開心果,外表佢係上邊配有士多啤梨🥰微酸嘅士多啤梨!原來兩者都幾夾!
入邊仲有龍龍嘅開心忌廉🍰
🎈英式伯爵茶蛋糕🍰($28)一片
獅身買咗一件做早餐,伯爵茶嘅花香,唔會太甜嘅茶味!配埋佢哋出名嘅鬆軟戚風蛋糕🍰
成為我第二朝嘅早晨!完全出現一道署光😍😍🤤🤤🤤
喜歡earl grey 嘅人真係唔可以錯過😍
佢哋嘅蛋糕真係無論有外表到內涵都咁值得回購🤤
朋友在生日我一定會挑戰一個大蛋糕同朋友分享咁好嘅嘢🤤🤤🤤🤤🤤