2017-12-11
尖沙咀要搵高質素嘅打邊爐,所以就去咗酒窩因為呢一度嘅環境同埋食物都好高質素。我哋叫咗一個餐,由於係兩個人所以份量啱啱好。花雕醉雞,番茄牛尾,啤酒魚,清酒海鮮。每隻味都各有特色,特別鍾意番茄湯,特別鍾意番茄湯!好濃郁啊!海鮮拼盤都超新鮮,每一件都啖啖肉而且份量好足夠。蟶子皇真係我嘅最愛,平時係街市買價錢都唔平,呢一到唔單止爽口,仲有海鮮嘅鮮味。扇貝都好大粒,見到佢嘅新鮮程度就好似自己係屋企買材料打邊爐,真係超正。總會有少少配菜例如南瓜,娃娃菜油麥菜等等。紫菜響鈴都係一個佳作,好少餐廳會咁用心,享年入邊包住可以享受佢唔同嘅口感同埋都幾特別。另外仲會有醬汁係隔離不過湯底已經好好味所以我冇特登去點。你一隻野真係好得意,黑啤熊放左落去就好似比佢哋走去游水,味道都幾爽口彈牙。牛肉有牛嘅香味, 嫩滑新鮮,而且味道濃郁,每人都可以食到5-6塊啱啱好,除咗擺盤靚之外味道甚佳。有好多唔同嘅丸,店家都幾用心每一粒都有佢自己獨特嘅口味。鴨血真係食極都唔厭,打邊爐一定要有佢,放落去唔使好耐就食得,好鮮味。依家睇返都好想食,啱晒鍾意唔同口味既人又創新又新鮮,環境都好唔錯一大班人上嚟一定好開心。
總會有少少配菜例如南瓜,娃娃菜油麥菜等等。
有好多唔同嘅丸,店家都幾用心每一粒都有佢自己獨特嘅口味。