2005-04-09
朋友比呢間餐廳既裝修吸引, 於是一行5個女仔琴晚去試食晚飯, 個結論係實在唔抵.我地全部都幫襯set dinner, 分別叫左薯仔拼寶雲蘇羊架($108) 同焗田螺拼燒豬扒($98), 兩個套餐都包左餐湯, 餐飲(即檸茶或水) 同精美甜品. 侍應開頭晌落order既時候話可以配飯意粉或薯菜, 後尾d野黎哂至發現根本所謂薯菜即係每碟都有既配菜(即幾片裝飾用既菜葉), 份量好少唔夠食, 於是大家拿拿臨叫番意粉頂肚. 講番主菜, 份量的確好少, 羊架得4條骨到, 而且d羊肉冇乜味, 要落美極調味; 相對豬扒就好d, 大件過羊架, 肉質唔錯而且燒得幾入味, d田螺就唔好提喇, 得果3粒而且整到爛溶溶又好鬼咸, 完全唔想食! 兩個主菜分別都要成百蚊, 但只得1件既份糧, 實在係貴左d!黎到甜品, 係一湯匙大細到既云厘拿同coffee味凍糕, 冇特別, 我諗不如比普通既布丁好過啦! 至於服務, No Good la! 冇笑容,態度差, 叫極冇反應, 對自己公司既套餐居然唔熟悉, 連冇薯菜供應都唔知!!! 呢間餐廳做TEA可能會幾好, 但做晚餐就真係唔夠班咯!
呢間餐廳做TEA可能會幾好, 但做晚餐就真係唔夠班咯!