2020-07-09 892 浏览
同朋友食生日飯,佢話想食蠔,於是就介紹左呢間,佢話食過幾次都覺得ok,咁我又見到主餐牌有8折,咁聽佢講試下。最後兩個人埋單食左千幾蚊,係呢間餐廳呢個環境呢啲食物質素同服務態度,真係完全唔值。1.價錢貴但食物質素差呢間餐廳最大賣點係佢啲蠔$10隻,咁佢$10咪俾番$10一隻既質素你,一分錢一分貨。但啲差主菜就真係貴之餘又唔好食。🍕首先講個pizza,佢啲pizza 要$150-$190左右,其實佢呢個價錢都夠你係出面食間好小小既手製pizza,而唔係食啲個餅底好似食緊塊餅乾咁然後其求係上面加加蕃茄醬同芝士既pizza。🍝到佢啲意粉,我地叫左個軟殼蟹意粉,個蟹食左一啖已經油到唔想再食,個意粉既質感好硬,個蛋黃醬味道就ok,不過唔特別,我諗係超市買包意粉整到加個醬都整到呢啲味🥩緊住叫左個左個主菜要黑毛豬,正價好似$27x有8折,算叫做最好既一樣,不過唔特別,純粹慢煮過咁,不過呢個餐廳環境同服務質素收呢價,都太進取2.服務態度我地bk左8:30,我地搭正去到,係門口企左陣都冇人理,於是我地就入去搵人,個staff出黎話未汁好枱叫我地坐住先,但我地明明見到好空既二人枱,過左一陣,佢安排左張二人枱

1.價錢貴但食物質素差

2.服務態度
我地bk左8:30,我地搭正去到,係門口企左陣都冇人理,於是我地就入去搵人,個staff出黎話未汁好枱叫我地坐住先,但我地明明見到好空既二人枱,過左一陣,佢安排左張二人枱俾我地,但環同人地搭枱...
都算啦,咁叫野食,舉左手成分鍾都冇人理,個staff係企係到背對住佢負責呢個area啲客🙂
到上菜,同區差唔多價錢既餐廳,上菜都應該會分下先後,食平價既西餐廳都識得要冷盤或淡味既上先啦,呢間野完全冇呢個概念,我地叫左兩打生蠔,結果佢第一樣上既個pizza😄但佢又唔幫我地換番隻食熟食既碟,又要我地舉手先有。

‼️‼️總括而言,呢間野人均消費都$400-$600,我覺得真係完全唔值,呢個價錢同區有海景有環境有服務既都大把,唔洗簡佢!冇謂好似我咁俾錢食垃圾!
如果想食佢啲蠔,我建議係佢到食完啲蠔做頭盤,然後過隔離美麗華或者同區其他餐廳食主菜仲好!都係咁既價錢,但會覺得值啲!‼️‼️
2020-06-30