2021-05-15 386 浏览
之前已经想试北角𠮶间分店但系一直未试 见今日去旺角, 呢间cafe都多人推荐, 又有hojicha latte (呢排好钟意饮hojicha latte) 咖啡拉花又靓, 所以一于嚟试吓😙果然冇失望, 一嚟就见到拉花好靓😍 我同男朋友每人都叫咗一杯hojicha latte, 一杯少糖, 一杯走糖, 焙茶好浓🤎 如果奶味重啲仲好🥛 建议大家都系唔好完全走糖, 因为会偏苦😆 两杯都好饮👍🏻不过少甜𠮶杯好饮啲😆 【牛油果🥑水波蛋🥚配酸种面包🍞】一切开只蛋, 啲橙黄色嘅蛋汁流晒出嚟🤤 牛油果生熟程度啱啱好, 一半系牛油果酱, 一半系切片🥑 唯一美中不足系块包好快就淋晒🥺 不过整体都好味嘅☺️【烟三文鱼蟹籽忌廉天使面🍝】呢个男朋友叫嘅, 试咗几啖, 烟三文鱼都算多, 本身麻麻哋食忌廉, 但系都觉得味道可以, 不错👍🏻【🐽慢煮手撕猪三文治🥪配薯条🍟】其实我落单𠮶阵谂紧叫手撕猪肉三文治定系叫牛油果多士, 喺男朋友怂恿之下决定两个都叫晒🤣 一向都钟意食手撕猪🐽 呢度嘅手撕猪非常合我心意🥰 啖啖肉, 蕃茄味浓郁, 调味啱啱好☺️ 之前食过有啲cafe嘅pulled pork肥膏多过肉😖 呢度绝对唔会有呢样
之前已经想试北角𠮶间分店但系一直未试
) 咖啡拉花又靓, 所以一于嚟试吓😙

Hojicha  Latte

【牛油果🥑水波蛋🥚配酸种面包🍞】

【烟三文鱼蟹籽忌廉天使面🍝】

【🐽慢煮手撕猪三文治🥪配薯条🍟】

一向都钟意食手撕猪🐽 呢度嘅手撕猪非常合我心意🥰 啖啖肉, 蕃茄味浓郁, 调味啱啱好☺️ 之前食过有啲cafe嘅pulled pork肥膏多过肉😖 呢度绝对唔会有呢样嘢发生😌 面包(上面𠮶块) 外脆内软☺️ (下面𠮶块俾啲酱汁搞到淋哂🥲) 薯条正常发挥, 唔算油, 都可以👍🏻 落啲盐同黑胡椒仲正😋

𠮶日total叫咗两杯嘢饮, 三份主食, 最后埋单都系$320, 觉得性价比都算高, 环境亦都舒适, 会想再嚟😙

Hojicha  Latte
  • 慢煮手撕猪肉三文治配薯条