2023-07-28
出咗旺角按摩,按完摩就約朋友食飯啦~同辣妹子食飯就當然揀辣嘢啦!🥰🥰😜路過旺角呢間川辣王,原來新開個零月,見佢有酸菜魚食,即刻幫襯!揀咗二人套餐:可以自選一款涼菜、一個乾鍋、一個主菜,仲有兩碗飯同兩杯嘢飲。涼拌:揀咗木耳,不嬲都鍾意食,佢係蒜蓉香醋,酸酸地好開胃!👍🏻乾鍋:可以自選三個配料,我地揀咗魷魚鬚、雞件同蓮藕仔。魷魚鬚好彈牙,雞件走過油,索埋汁好香口,有骨有肉,人人啱食!🥰👍🏻蓮藕仔係酸菜,好開胃~本來想揀蓮藕片~但係佢啲土豆片同蓮藕片都係走過油嘅,朋友唔想太油膩,所以無揀~其實仲有十幾款配菜可以揀,不過套餐只包三款,但都好夠食。招牌菜:可以揀酸菜魚或者水煮魚(其實仲有其他:牛蛙、雞煲、小龍蝦),我哋揀咗酸菜魚,魚湯幾香濃,魚用海鱸魚,魚肉好滑!配菜仲有芽菜、萵筍、同我最愛嘅粗薯粉,所以最後白飯只係要咗一碗,再加兩杯特大檸檬茶,乜都飽晒。甜品:紅糖糍粑,套餐糍粑有四件,細細件,唔會好實,好膩,炸到外脆內軟,加紅糖漿同黃豆粉,完美的句號!個人覺得口味仲好過嗰啲十x味,個味唔會千篇一律,又冇咁油膩…😜😅
涼拌木耳
乾鍋