2019-05-11 244 浏览
今日天陰陰,終於有雨落,仲落出大雨來,聽講話落雨要飲黑糖珍珠,你地有冇聽過呢,我就冇聽過啦,不過都照飲 🤤-今次就試之前係位於屯門小夜市嘅士丹里,有唔少人叫窮豬去試,而家搬左去元朗好方便,頂左里喝果個位,有啲 sad 😢-先講甜品先啦,叫左兩款應該冇咁伏嘅食,#我最喜愛芋圓 $43,有三色芋圓,仙草、紅豆、珍珠、小丸子、紫薯蓉,珍珠小丸子正常仙草唔係好掂,冇乜仙草藥味,似係涼粉咁,三色圓咬落都係較硬,芋圓冇乜咬口,唔煙韌,一舊唔知點,生生地嘅 feel,地瓜圓食落仲更加冇咩味,紫薯圓直頭冇味,最慘係果球紫薯蓉,唔新鮮,食落仲酸酸地 😂-另外一款就係 #D24榴槤皇仙草芋圓,有球 D24 榴槤 _、芋圓、地瓜圓、豆腐花,豆腐花都 ok 嘅,似係 1 pack 買返黎果隻山水豆腐花果隻味 😂 芋圓地瓜圓都係一樣唔得,果球 D24 榴槤原來係榴槤冰,仲以為係肉,咬落去果刻真係破壞哂成件事 🤡-最後嘅主角 #黑糖珍珠鮮奶 $28,黑糖味係算合格嘅,但甜度真係 over 哂,可惜係珍珠都幾生下,個心未熟,而奶味又淡,真係 sorry,又一伏劣之物 😘-摩登士丹里元朗金源大廈地下 1 號舖
摩登士丹里
元朗金源大廈地下 1 號舖