2022-07-26
一入到餐廳,就有一種好relax嘅感覺,有一個好大嘅銀幕,仲會時不時轉換下,的確吾錯👍 Pineapple Smoothie $58菠蘿味清香,咁熱天氣飲啖沙冰,真係又解渴,又透心涼~仲好smooth添😍 Mango Smoothie $58芒果味又另有一番香甜,果味濃,既有乳酪香味又creamy🤩 Base Kiss $108第一啖就飲到gin酒嘅味道,好滑,可能有蛋白嘅緣故,朋友飲左兩啖塊面就紅晒🤪 Siam Nuts $108酸酸甜甜,有玫瑰花香,好醒胃👍 叫兩個頭盤醒下胃先😅生蝦刺身 $168上碟後,侍應生加啲水,就識噴霧,好識營造氣氛。生蝦爽口鮮美,醮上泰式酸辣醬,開胃之選 博大霧 $168見個名好特別,就叫嚟試下🤪原來係三文魚刺身鋪上泰式醬上,上碟後一開蓋就睇到又聞到濃濃嘅煙燻味,廚師真係好有新意,味道亦相當吾錯👍 南瓜忌廉湯 $108南瓜味濃,清香又滑又creamy,配啖蒜蓉包,滋味😋😋😋 蘑菇忌廉湯 $108再試啖蘑菇湯,有濃厚嘅黑松露香味,又有蘑粒口感同香味,我鍾意蘑菇湯多啲🤪 冬陰功卡邦尼意粉 $218卡邦尼意粉食得多,冬陰公味嘅卡邦尼係第一次試咋😂意粉上再加隻蛋黃
Pineapple Smoothie $58
Mango Smoothie $58
芒果味又另有一番香甜,果味濃,既有乳酪香味又creamy🤩
Base Kiss $108
Siam Nuts $108
酸酸甜甜,有玫瑰花香,好醒胃👍
叫兩個頭盤醒下胃先😅
生蝦刺身 $168
上碟後,侍應生加啲水,就識噴霧,好識營造氣氛。
生蝦爽口鮮美,醮上泰式酸辣醬,開胃之選
博大霧 $168
見個名好特別,就叫嚟試下🤪
南瓜忌廉湯 $108
南瓜味濃,清香又滑又creamy,配啖蒜蓉包,滋味😋😋😋
蘑菇忌廉湯 $108
冬陰功卡邦尼意粉 $218
卡邦尼意粉食得多,冬陰公味嘅卡邦尼係第一次試咋😂意粉上再加隻蛋黃,撈埋一齊令意粉更香滑,冬陰功微辣帶酸,每一條意粉都掛滿汁,真係色香味俱全😋😋😋
意粉太好味,差點忘記隻大蝦😅
蝦烤得剛好,肉爽,蝦頭有膏,新鮮🤩
基地炒飯 $288
係龍蝦蟹籽配炒飯,今次就食左隻龍蝦先啦🤩龍蝦肉質爽夾嫩,蝦味濃郁~跟住每一羹飯都加入蟹籽,味道口感更佳😋😋😋
最尾食埋個甜品,就既滋味又滿足喇🥰
芒果班蘭糯米飯 $168
係非一般嘅芒果糯米飯😅
靚到吾捨得食🤪
面層係香甜嘅芒果,中層係班蘭味嘅糯米飯,底層係香濃椰汁味嘅糯米飯,真係好味到一粒都吾放過😛