2017-09-19
話說我同朋友大家都算係個好『韓』之人好多時出到黎諗唔到食d咩都會食韓國菜, 輕食既, 快食既韓式店都試過今日簡左呢間原來係新店, 新業唔係好耐, 所以裝修都好新&好干淨! 7:00晚飯時間黎講依然尚早, 所以一入果時得幾台客, 不久人都開始多但又未至於好滿同朋友點左個特飲, 第一次係出面飲呢d真係新鮮渣既果汁左:牛油果檸檬特飲右:DIY果汁(蕃茄、菠蘿、奇異果)左:朋友覺得兩款生果味都好出,但會覺得如果奶或乳酪再多d味道會更好右:最過癮係自己飲品自己整,三款食物mix埋既味道好夾,本來三款如果唔當造的話,杯飲品可以好酸,幸好現在是夏天,三款食物都係時令水果,所以水果既甜分都浸出來💛特別食完辣野可以解辣既感覺!燒肉拼盤(牛肉、雞肉、黑豚肉)$168如果你有選擇困難症的話,li個拼盤可以滿足你三款肉既願望❤黑豚肉牛肉雞肉,呢個真係食肉獸之選個人首選黑豚肉,肉質鮮嫩! 就算醃過之後,仍吃到黑豚肉既原味,幾好食!牛肉香料味都幾濃,烤得剛剛而且食落仲有少少肉汁,唔會太干,個人幾中意有少少咬口既牛肉,如果大家係好濃味既呢個牛肉係不二之選雞肉算係三款中比較失望既肉類🤦🏻♀ 可能因為一個盤既肉大家
左:牛油果檸檬特飲
右:DIY果汁(蕃茄、菠蘿、奇異果)
如果你有選擇困難症的話,li個拼盤可以滿足你三款肉既願望❤
黑豚肉牛肉雞肉,呢個真係食肉獸之選
雞肉算係三款中比較失望既肉類🤦🏻♀ 可能因為一個盤既肉大家既火喉同時間都不同相對地雞肉煮既時間over左,引致肉質雞較為老,煎得太亁所以肉質變得較為鞋口,雞肉有點失望🤦🏻♀
不過三款味道唔差,相信只係廚師一時失手
同韓國既煎蔥餅口感差不多,煎餅唔係煎得好脆口個種而且海鮮材料十足,幾乎切開既每一塊都有👍🏻
但因為有d厚度,所以兩個人食都會飽肚,如果多d人黎食先叫會比較好~
另外個人比較中意多汁既野食,如果可以切合香港人口味煎得脆少少同沾醬既汁俾多少少會更好👍🏻👍🏻
呢個算係我同朋友黎食既主要原因~~~~~ 炒辣雞係韓國既熱門食品之一!
可自選一款肉類 - 我哋揀咗雞肉,職員會幫忙將所有材料準備好後,即場幫我哋將材料順序將需時耐d既材料落鍋炒,整道菜完成大約需時7,8分鐘左右,最後當然落芝士碎圍邊咁就可以食得啦~~~
芝士溶左之後好易就可以做成拉絲,本身雞肉味道唔算好濃好重味,主要靠甜辣醬來提味,再加埋芝士一齊食成件事變得好邪惡!😂😂😂
但如果你唔算食得好辣既朋友可以叫佢落少d醬,唔洗成日覺得自己想噴火既感覺😂😂😂
2個人黎食真係有點over,其實叫一個雞+一個小食就可以,同朋友次次出到黎都叫到成枱都係,飽到一個點!真係開心又滿足的一天❤