2023-01-09 322 浏览
作為大圍嘅Foodie,點會無聽過肆年八月個大名。以前由佢仲係細鋪幫襯到依家。由佢以前無人支持到依家大排長龍,紀錄下佢嘅味道肆年八月米線專門店 (大圍)大圍上徑口村148號地下味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰💰💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️自選湯米線-蒜蜜豬扒+麥芽滷大腸($7) 金銀蛋花湯 $48+$7食物質素就一直保持水準,金銀蛋花湯唔會因為太多湯水或者其他食材而失味,個湯依然係係有色香味。👍🏻👍🏻豬扒方面,睇圖好似好大塊同Juice但真實出到黎就比較細舊同埋少少老😔滷大腸就非常出色,份量雖少,但每舊個味道都比麥芽嘅甜包圍,而且每舊口感都好舒服,好淋,唔會痴牙。👍🏻👍🏻😋但奈何細鋪搬到大鋪,座位方面依然都係唔夠,餐廳整體設計搞到每個座位之間間隔極近,而且唔知係咪員工不足,餐廳淨潔度每況愈下,細至枱面清潔,大至餐廳地板同牆身都係愈黎愈污糟。而且餐牌久久唔更新同翻新,個餐牌已經又梅又爛。我相信如果佢開始著手處理衛生方面,絕對可以重登大圍美食榜首

肆年八月米線專門店 (大圍)
大圍上徑口村148號地下

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️