2024-01-10
公司最近業績唔錯,老細好大方咁約晒所有同事去呢一間好有異國風情味道嘅餐廳食飯,餐廳位於中環,睇落都幾高級🥳呢日都食咗好多好嘢食,簡單同大家分享其中幾款。☑️Pita Pizza 好大個pizza超多水牛芝士🧀,正呀,我好鐘意食芝士🥹☑️Crispy Oyster 呢款Crispy Oyster(脆炸生蠔)做得真係美味之至。生蠔炸至外層金黃脆口,但入面嘅生蠔肉質依舊保持鮮嫩多汁,呢種兩者對比嘅口感,簡直係咸香美食當中嘅極品。炸生蠔嘅脆皮之下,逐漸透出來嘅係海洋嘅鮮味,一啖啖咁吃,夾雜著細膩嘅海鮮韻味和點綴在上面嘅調味料,令整體滋味層次分明又豐富。上面嗰啲彩椒碎同青蔥,唔單止提升咗菜色嘅吸引力,佢哋嘅清新口味更加係喺油炸嘅厚重中帶來一絲清新,令整個味覺更加鮮明突出。穀物嘅香脆床底,唔單止為生蠔增添咗更多質感,亦都令呢款菜式充滿咗層次感,食落去每一口都有新鮮感。俾人一種感覺,就好似喺味覺上旅行咗一次,從脆皮嘅口感開始,穿越鮮嫩嘅生蠔肉質,再到底部嘅香脆穀物,每個階段都有新發現。至於佳餚嘅外觀,擺盤亦都做得精緻,視覺上同樣賞心悅目。喺一番享受之後,唔禁令人讚歎,Crispy Oyster絕對係啲愛
呢日都食咗好多好嘢食,簡單同大家分享其中幾款。
好大個pizza超多水牛芝士🧀,正呀,我好鐘意食芝士🥹
俾人一種感覺,就好似喺味覺上旅行咗一次,從脆皮嘅口感開始,穿越鮮嫩嘅生蠔肉質,再到底部嘅香脆穀物,每個階段都有新發現。至於佳餚嘅外觀,擺盤亦都做得精緻,視覺上同樣賞心悅目。喺一番享受之後,唔禁令人讚歎,Crispy Oyster絕對係啲愛味道嘅食客唔可以錯過嘅一道美食。
希望公司可以個個月都爆數,咁就可以又去到好餐廳食好西✌🏻不過呢間餐廳都book mark左下次同朋友再嚟食。