2020-12-17
終於到我全年最中意既月份,12月聖誕月🥳唔好以為新蒲崗呢啲工廠區無好嘢食,今次黎到呢間餐廳,充滿住濃厚既聖誕氣氛,食個晏都覺得慶祝緊聖誕節呀!🍝黃金蟹肉意粉 $86呢個必食呀!本身已經勁中意食咸蛋黃,撈埋有忌廉汁既意粉,好creamy好香!中意呢到意粉既口感,唔會煮到太淋太粗👍🏻🍖法式燉煮羊膝 $128平時西餐食羊架就食得多,羊膝比較少見,大大隻既羊膝煮到好入味,肉質鮮嫩,軟身易咬🥩慢煮牛肋骨 $288大食既我地😂😂兩個人叫咗三個主食,估唔到樣樣都大份。咁大條骨切好晒上菜都幾壯觀😆😆粉嫩既肉色好吸引,咬落唔會有筋,啱晒食肉獸,薯條仲可以任食!以上既主菜全都有得跟餐,可以選擇南瓜湯或沙律,推介選南瓜湯!絕對唔係啲hea既餐湯,香濃既南瓜味,仲有少少忌廉同埋面包粒,好飲!最後餐飲選咗兩杯特別既咖啡☕️玫瑰鮮奶咖啡☕️棉花糖泡泡咖啡兩杯咖啡都勁適合打卡,玫瑰咖啡有層厚厚既奶泡,伴著淡淡玫瑰香,少女心爆發☺️棉花糖咖啡就襯晒冬天飲,除咗有棉花糖同忌廉係面,仲有啲朱古力醬係中間呢間餐廳嘅佈置有心思之外,食物嘅質素同埋擺盤都唔錯,價錢又唔太貴。不枉我哋放假都特登嚟,可以坐低慢慢食傾吓計
🍝黃金蟹肉意粉 $86
🍖法式燉煮羊膝 $128