2016-04-24
每個月總要同朋友食翻至少一次放題,喪點食物,開懷大吃,今次朋友推介食極尚大瀛喜,book左夜晚九點半果round, 一到餐廳門口,好多人等緊啊,好彩唔洗等好耐,五分鐘到就入得了,我地三個女仔安排左張好闊既四人枱比我地,坐得好舒服。一坐低就開始點野食啦,呢度既食物種類應有盡有,刺身壽司手卷天婦羅串燒......多到講唔嗮,不過我最欣賞係呢度個自助區,前菜,小食,甜品,飲品咩都有,好吸引。落紙點既食物都黎得好快,首先梗係我既摯愛---刺身啦,超大盤,上既時候好有氣勢,識噴煙既,所有魚生望落都好新鮮,三文魚紋理好靚,食落油香四溢,夠肥美,赤蝦好大隻,肉質夠黏,味道夠鮮,食得好過癮,另外鮑片同帶子我都好中意,十分鮮甜,整體黎講呢度既刺身無得輸,當然如果全部魚生都可以厚切就更加perfect中意食日本野既我除左刺身,唔可以唔點既仲有壽司,當晚最滿意既係芝士蟹棒壽司同埋黑松露火炙三文魚壽司,自己一個encore左兩次,壽司size偏細,可以一口一件,咁就食多幾件都唔怕飽啦,芝士蟹棒壽司上面條蟹棒係舊飯就兩倍,啖啖肉,配埋香味濃郁既芝士我真係覺得好夾,因為我咁岩中意食蟹棒同芝士,另外黑松露火炙三文魚
中意食日本野既我除左刺身,唔可以唔點既仲有壽司,當晚最滿意既係芝士蟹棒壽司同埋黑松露火炙三文魚壽司,自己一個encore左兩次,壽司size偏細,可以一口一件,咁就食多幾件都唔怕飽啦,芝士蟹棒壽司上面條蟹棒係舊飯就兩倍,啖啖肉,配埋香味濃郁既芝士我真係覺得好夾,因為我咁岩中意食蟹棒同芝士,另外黑松露火炙三文魚壽司又係勁正 燒過既三文魚油香四溢,配埋濃郁既黑松露,味道絕配。
試完呢度既壽司,就要試下手卷,點左海膽同龍蝦沙律手卷,手卷既size好迷你,唔驚食完一件就食唔落其他野,好貼心,海膽好新鮮,唔腥,入口即溶,而且分量唔少,當然如果多D就更好啦,而龍蝦沙律手卷既飯同餡就分量岩岩好,蝦肉紮實,味道鮮甜。
之後點左個牛油粟米,間間放題都有得食,我亦每次都會點黎食,牛油味好夠,粟米香甜,食極唔厭。
呢度既甜品亦比到驚喜我,竟然有macaroon食,仲有唔同味道選擇,朱古力味,檸檬味,芝麻味等等,色彩繽紛,我至愛朱古力味,甜度適中,朱古力味突出,岩曬我呢個朱古力迷。另外個奶凍都好正,食落好滑溜,奶味濃郁,我自己食左兩個!
整體黎講,呢度價錢唔貴,選擇又多,下次會同朋友再黎。