2021-10-26
又到左食大閘蟹嘅旺季,唔知大家有冇心水呢😍?我就去咗台式料理餐廳等等HEA @waitwaithea ,老闆每到呢個時間都會搞大閘蟹放題🦀🦀🦀!鍾意食大閘蟹嘅朋友,可以瘋狂咁食🤤,都咪話唔爽! 而且一場嚟到,唔係純粹食大閘蟹,佢哋嘅台式料理都係放題,仲要每樣都加咗蟹肉!台灣小食包括有蟹粉水餃🥟、生滾大閘蟹粥、台式腸蟹粉糯米飯、蟹粉花枝丸🍡、一口蟹粉鴨血、士林鹽酥雞、蟹粉滷肉時菜🥬、厚燒鰻魚🎏、萬華街小碗阿仔滷肉飯。 值得一提嘅係新出咗阿等麵線🍜,配埋台灣老字號阿宗辣椒醬🌶,實在好惹味!而我個人就比較鍾意食鴨血、花枝丸同鹽酥雞。 另外飲品都有好多台灣茶飲🧋,除咗有多款嘅珍珠奶茶外,芝士奶蓋、果茶同健康系列,我就覺得食大閘蟹配黑糖薑母茶係最適合不過! 最後食飽飽唔好唔記得仲可以食到同台式芋圓名店 @196_handy_taro 嘅特色甜品,包括薑茶芋圓、椰奶芋圓仙草、豆腐花芋圓。 順帶一提,加$48可以任飲話梅花雕王🍶,花雕嘅香醇配上話梅嘅酸甜,而且佢嘅壺仲有熱水暖住,熱熱地飲落去相當暖胃! 就算大家去唔到餐廳食,安在家中都一樣食到佢哋嘅大閘蟹!因為老闆做埋外賣速遞🥡,可以上另
就算大家去唔到餐廳食,安在家中都一樣食到佢哋嘅大閘蟹!因為老闆做埋外賣速遞🥡,可以上另一個IG @hk.mrcrab 了解更多。
🦀大閘蟹放題:
3-4兩蟹 $398/位
4-5兩蟹 $498/位
5-6兩蟹 $648/位
📍等等hea - 九龍城福佬村道41號地下
PS: 因為都好full,大家記得訂位