2018-02-01
今日去左深水埗行電腦商場,行到咁上下,去搵食,呢到太多選擇,最後都係揀左食呢間上次食過好抵食既西餐廳。入到去餐廳非常寬敞,位置亦舒適,亦以報置上新年既裝飾,非常有氣氛。望下餐牌,据扒價錢飯個餐100元左右,我點左個鐵板豬扒,仲可以拼一款小食,我就揀左香炸墨魚餅,而老婆就揀左香煎龍脷魚配黑椒汁。另點跟餐加28元就可以享用既蜜椒焗雞亦。好快就上左餐湯,分別有羅宋湯同甘荀忌廉湯,羅宋湯超好飲,酸味適中,配上牛角包。甘荀忌廉有一粒粒甘荀係到,但湯亦好滑。飲完無耐即上主菜,鐵板上既扒餐真係好正,熱辣辣上枱,豬扒有兩大塊,配有薯菜,豬扒肉好腍,腌得相當不錯,配以黑椒汁,惹味非常。另外就係薯個點黑椒汁真係好好食,不知有無同類人同我一樣呢,哈哈至於老婆個香煎龍脷魚係碟上既,配沙律菜。賣相靚仔,龍脷好一大塊,煎至金黃色外邊脆卜卜入邊軟嫩。非常可口最後加既28蚊蜜椒雞亦真係好好食,甜蜜蜜,炸到非常香口,灑上黑椒同炸祘。好欣賞整體來說,呢間平價餐廳食物幾有水準,最重要係平靚正!環境又舒服。不錯不錯
香煎豬扒
香煎龍利柳