2019-09-19
約左朋友仔9點半先食飯,今日準時放工,串燒癮起,就去自私食少少先永光中心呢度一直都有好多日本菜,就揀左燒烤堂,正正係我想食既,嘻嘻!餐廳係傳統日本風味,坐位好寬敞,坐得好舒服,仲有卡位,下次可以同朋友仔黎由於晏D仲要食野,所以叫左唔係好多,睇下餐牌,好多選擇,分門別類,好容易搵有無激素雞系列,自加得意作,仲有泰式同麻辣揀添一間好既串燒店,一定要整到好好味既牛舌,呢度有幾種唔同既牛舌揀添!我揀左牛舌芯($28串),燒到啱啱好,好滑同好嫩呀,牛舌味濃,正!鹽燒阿波尾雞胸軟骨肉($20串),屬於無激素雞系列,而且係特別部位,同普通雞胸軟骨好唔同,冇乜肥肉,軟骨好脆口,雞肉滑滑的,好味~特別之選 - 雞皮墨魚滑 ($38串),超級邪惡!但越邪惡就越好味!雞皮燒得非常脆口,加上適量既調味,一擺低已經聞到油香味,雞皮包住既墨魚滑彈牙可口,呢個真係出面冇得食,推介!昆布湯稻庭烏冬($28碗),見到價錢已經知道係細細碗,啱哂我,稻庭烏冬好滑,湯底好清甜,始終串燒大部份都係肉類,加呢個小小既烏冬,又可以再點過,不過始終今晚都要再食,都係留返下次~~~
有無激素雞系列,自加得意作,仲有泰式同麻辣揀添