2023-05-08
好耐無出油尖旺玩,今日黎到呢間「相聚一刻」,一次滿足晒我幾個願望係門口望入去已經見到五光十色,環境勁靚,好吸引呢到有兩層,地下係西餐廳可以飲白酒食生蠔,樓上係酒吧可以同朋友吹水劈酒掟鏢,所以話一次滿足晒我連接兩層既樓梯都好打卡able,好靚!而且燈光氣氛整得非常好,好有心機,樓下光猛食西餐,樓上飲酒有酒吧feel,用左唔用顏色去區分今日黎主要食野,呢到有幾抵既任食生蠔,就算唔係任食都只係$68半打勁抵,其他意粉risotto都好多款式見到咁平就有得食生蠔覺得一定係細細隻又無乜味,點知大有驚喜大大隻之餘食落仲好creamy好鮮,無乜雪藏味,配上白酒一流意粉煮得岩岩好,唔會煲到好淋,好有咬口,而家落左好多黑椒好入味,配料亦放得好足,一上枱個下已經聞到勁香不過我覺得最好食最抵讚都係佢既risotto,飯粒軟身,而且整到勁creamy好入味,食落好香濃奶油味,食到停唔到口