2018-11-25 89 浏览
記得之前一年前同朋友離過Cosmo,尤其記得呢度氣氛好浪漫,食物又精緻。趁著今日係拍拖紀念日,於是就決定帶埋男朋友離懷緬一下。離到COSMOS,無理由唔叫豬手同埋嘅?餐廳嘅咸豬手係用木板上菜的。齋睇外型已經見到肉嘅份量真係好多,而且仲係岩岩出爐熱辣辣嘅feel。豬手外脆內軟,切時已聽到外皮卜卜脆。肉質好嫩,好容易可以離骨。再配埋佢地個蜜糖甜味醬汁,真心一流!配菜有黑醋炒洋蔥,醋同洋蔥嘅混合簡直係逼曬啲鮮甜出離。隔離仲有奶油焗薯,有芝士在上好邪惡!食完豬手有啲口渴,所以男朋友分別要左兩杯野飲。MENU上面有好多款cocotail任你揀,我唔記得左叫咩名啦,但係好記得一入口帶有香濃嘅桃味,但係又有啲似青蘋果梳打咁,總之就係好清新嘅口味啦。男朋友就叫左另外一杯啤酒,帶有少少嘅花香味,女仔都覺得容易入口。臨走埋單個陣,見到佢地又坐檯寫住免費送shots,只要sign up一個account再scan埋QR code就可以有一杯free shot,我同男朋友緊係拿拿聲搞掂個registration 再用Shot離結束那個夜晚~