2015-01-04 3531 浏览
試咗好多間名氣大嘅壽司、鐵板燒、拉麵等多次中伏仍未死心,反正試咗和三昧、花盃、鉄人旨花、松菱、莊煮,最差嘅松菱食完都未味精中毒死,咁去埋雪舟亦理所當然。要咗鐵板燒午餐加錢食高級黑毛和牛肋排。沙律一滴醬都冇乾爭爭,我化身一隻羊,默默咁似食緊青草。前菜係漬牛蒡木耳蘿蔔味道正常但隻碟崩嘅,應該係時款。蒸蛋响鐵板上面蒸熟好燙口,蛋味幾好。鐵板燒師傅將啲食物放得好靚先上嚟,plating唔錯。帶子太熟唔夠嫰,虎蝦彈口但蝦頭唔夠脆亦唔夠鮮味,上面嘅黑松露汁煮得過火香氣幾乎全失,應該係師傅淨係想要黑粒粒色水故意嘅。牛肋排調味剛好腍身有牛味。麵豉湯普通。醃菜醃得唔夠味。炒野菜份量好少。最特別係櫻花蝦醃酸菜炒飯,煎成一塊飯焦放面,但鹹了點。奶凍布甸好重奶味但稍甜。檸茶正常。Teammates同我補慶生,但估計奶凍布甸出事,有食嘅兩個(包括我)返到去搞肚痛。坐嘅位4人枱,美名獨霸一角,實際好似响廚房出口撘成咁又黑又冇環境。員工感覺好似好趕時間咁。仲有枱食客十幾人,入lift已嘈嘈閉吱吱喳,就算我哋自成一角遙遠地都全程聽到佢哋喧鬧。終於搵到另一間同"松菱"仲伯之間嘅,可能係姊妹店﹏

要咗鐵板燒午餐加錢食高級黑毛和牛肋排。

終於搵到另一間同"松菱"仲伯之間嘅,可能係姊妹店﹏
2013-12-30
庆祝纪念