2017-08-03
慕名去試從日本開過黎嘅塚田農場,先講食物:-DIY SUSHI (要預訂,每日限10份) 自己做壽司, 材料一般不在話下,最重要果塊紫菜係林嘅。失敗。美人牛肉鍋材料份量都很好(仲可以加湯添)。見圖。成件事敗筆在服務。去到餐廳門口,receptionist 唔知去左邊,等左一陣(心諗就算帶位都唔駛咁耐),咪行入去睇吓我D朋友到未;行到入去有伙記嘅位置;又比人叫番我出去門口等帶位。我地四個人坐張好细嘅四方枱,我地叫左(已預訂嘅)2 份 DIY Sushi及一份美人鍋。先黎兩份DIY Sushi;已經佔據哂成張枱,未食完,有伙記想上個美人鍋,我地話食完個 DIY Sushi 先上個鍋,都無位,個伙記話,幫你執執張枱,執咩呢? 根本無位! 再講,我地想食完一樣先一樣,佢唯有撤退。呢度嘅侍應有本地人同日本人,日本人嘅服務係超班嘅,相比本地人侍應就唔掂。本地人侍應成日都叫你等等 (可能唔夠人手吧),加湯又只係擺低碗湯你自己加,日本人侍應會幫你加埋,倒嘅時候仲會用隻手遮住,驚D湯彈到你。未試過美人鍋嘅,都可以一試嘅。記得叫日本人幫你 ! 同埋有得揀,要揀窗口位,一流海景。
DIY SUSHI (要預訂,每日限10份)
DIY Sushi - Part 2 (close up)
DIY Sushi
美人牛肉鍋
材料份量都很好(仲可以加湯添)。見圖。
美人牛肉鍋 (二人份)