2017-07-21
落雨天最啱就係打邊爐,今晚就嚟左依間火鍋店滿足個胃!嗌左個好香好香嘅冬瓜花膠湯底,好滋潤!今晚食左印象深刻嘅牛,羊,豬,田雞,聖子,鯪魚球,鮮蝦丸,墨魚丸,同埋紫菜響鈴,全部都好好味!首先係依個牛皇拼盤,除左平時見慣嘅牛肉粒,牛脊肉,牛舌等部位之外,比較特別嘅就係個白色果幾片牛白肉啦!食落好爽口,好有口感,咬落去,散發出嚟嘅牛香充斥成個口腔,好正好有滿足感!牛白肉其實係牛嘅喉嚨附近嘅一個部位,最好玩就係,食嘅時候記得計時啊,放落去10秒就得,唔係就老架啦!跟住落嚟就係羊啦!d羊肉恰到好處嘅騷味真係搞到我食完一片又一片,完全忍唔住口啊!下面依份秘制豬肉條真係好值得推介。點餸果陣見到依個名,唔知係咩嚟,但好似幾特別咁,就唸住一於試下啦!果然有驚喜!d豬肉切到一條一條咁,好有豬肉味,再加上餐廳秘制嘅醬料,很特別!好耐冇食過田雞啦,好鍾意食,見到餐牌上面有,梗係即刻點啦!d田雞上嚟嘅時候好新鮮,大腿脈搏肌肉仲係度跳動,驚嘅朋友仔就要做好心理準備啦哈哈。不過係要咁新鮮,食果陣先會又滑又有口感㗎!聖子都係今晚嘅一個亮點!都係十秒就食得!清甜爽滑新鮮!同粉絲搭配埋一齊,同前面嘅肉類產生

聖子都係今晚嘅一個亮點!都係十秒就食得!清甜爽滑新鮮!同粉絲搭配埋一齊,同前面嘅肉類產生鮮明對比,真係一種享受!

除左依d動物類,打邊爐點少得最愛嘅丸仔!鮮蝦丸,鯪魚球,同埋墨魚丸,全部都係餐廳手打,又香又彈牙!最鍾意就係個鮮蝦丸,回味無窮啊!

平時食嘅響鈴一般都冇加其它嘢,依度嘅響鈴就夾左紫菜係中間,都幾特別。就咁食又得,浸落水幾秒再食又得,個人就比較喜歡浸下落水先!紫菜嘅香味會更加突出!

平時都好鍾意打邊爐,依間嘅出品真係幾唔錯!大家得閒嘅話一定要去試下啊!