2015-05-25 1002 浏览
今日難得同班''巧鬆D''一齊開飯~想近近地又諗唔到其他地方~所以黎左呢到,入去要搵個5,6人位的抬有少少困難,幸好等左一陣已經有位~我地中意呢到靜靜地,可以慢慢傾下計~呢到用半自助服務,自己出去買野再等服務員送餐過黎,望望餐牌,十几款的選擇,有意粉有沙津同三文治,仲有焗薯,配料都不外乎係海鮮,蜆肉,三文魚,腸仔同肉漿..我地都點几自己心儀的食品~就返埋位靜待美食~好快就有食物送上~肉漿加白汁蜆肉意粉 - 意粉煮得軟硬適中~我中意食得出一條條的感覺,唔會太淋,肉漿方面蕃茄味好濃,但牛肉粹就欠奉~白汁蜆肉得少少蜆肉,白汁就好多,有點失望羅郣菜腸仔寛麵 - 成份感覺都冇乜味~只有腸仔的調味料的少少咸味,腸仔本身都唔太特別.寛麵煮得唔夠熟,有D硬,上枱已經唔係咁熱,白汁蜆肉三文魚意粉 - 漿汁加料份量唔係咁多~食到尾時都唔夠汁去沾意粉,味道有好香的三文魚味,意粉煮得OK,但係上枱都唔係咁熱沙津配焗薯 - 點左三味焗薯 車打芝士焗薯,三文魚加粹蛋沙律焗薯,煙肉焗薯, 三款焗薯本身一D都唔熱,好失望~車打芝士既少又溶唔到~,煙肉粹唔香唔多又冇乜味,三文魚加粹蛋沙律最好~可能唔會要求太熱的關係LA
我地中意呢到靜靜地,可以慢慢傾下計~
呢到用半自助服務,自己出去買野再等服務員送餐過黎,
望望餐牌,十几款的選擇,有意粉有沙津同三文治,仲有焗薯,
配料都不外乎係海鮮,蜆肉,三文魚,腸仔同肉漿..
沙津配焗薯 - 點左三味焗薯 車打芝士焗薯,三文魚加粹蛋沙律焗薯,煙肉焗薯, 三款焗薯本身一D都唔熱,好失望~車打芝士既少又溶唔到~,煙肉粹唔香唔多又冇乜味,三文魚加粹蛋沙律最好~可能唔會要求太熱的關係LA,
粹蛋沙律三文魚三文治 - 簡單得一D都唔會有特別要求的菜式,但求做到應有的味道~如麵飽本身再叮叮
加熱的話會更加好~粹蛋沙律同煙三文魚薄薄放喺麵飽上~感覺好好一D唔豐富..
牛肉漢堡配薯條 - 厚厚的漢堡扒好香牛肉味~而且食落肉質豐富,好味道~!粗碌薯條剛炸起好熱~超正~!

雜菜湯 - 入口感覺浠溜溜的,飲得出用好多材料煮,但就多水左少少~

酥皮磨菇忌廉湯同磨菇忌廉湯 - 得好少磨菇味,忌廉味就好重,而且成碗湯都好結身,好似食粥咁~
面頭的酥皮就咁薄薄一片咁蓋喺個杯上...雖然係好熱好脆,但係就一D都冇一層層的感覺~~

千島6寸海鮮薄餅 -  薄餅先加上千島漿,再加上海鮮配料,所謂海鮮就係數粒蝦同少少三文魚漿,另再加三數粒波羅.薄餅入口唔算好脆,因為太薄所以一拎起就會爛~味道OK

三文魚凱撒沙律 - 沙律以羅馬菜為主~款式就少左D,但勝在食落夠新鮮夠爽~唔會覺得雪左好耐,三文魚份量都算足夠,唔會得3,4片~

公司三文治 - 喺超級三文治食的公司三文治真係令人有少少失望~當中有一片薄薄的煙肉,同一片薄薄的蛋,其餘的係唔同的蔬菜.簡直可以叫做健康之選,冇左公司三文治的精緒~~質素拍得住茶記...

可能我地唔係太應該對快餐抱太大的期望~
我地成大班人一邊食一邊傾計~服務員姐姐會過黎幫我地清理枱面,等我地可以慢慢傾~服務唔錯~!
店舖本身冇洗手間設備~要解手的話要去商場的洗手間..要行到鬼咩遠.辛苦了
總括黎講...算係個坐得舒服唔錯的KILL TIME 好地方~!!

2015-05-11