2025-06-19
最近好想食泰國菜,上個weekend同老公去咗灣仔泰鑫試吓,環境木系為主,開放式廚房望到泰國師傅炒菜,夠晒正宗!🔥 聽講主廚係參加過米芝蓮嘅,怪唔得食物質素咁高!👨🍳 我哋叫咗$398二人餐,加啲單點,食到飽晒!仲有超抵優惠,下面同大家分享吓!😉椰子雞湯+青咖哩牛肉+雞肉金邊粉
二人餐嘅椰子雞湯(S)好香椰奶味,湯底濃郁酸酸辣辣,有啲似冬陰功,飲完暖笠笠!🥥 青咖哩牛肉小辣,牛肉炆得腍晒,咖哩香料好平衡,撈飯一流!🍛 雞肉金透粉我最like😍麵條超級煙煙韌韌,再滴啲檸檬汁超開胃,啖啖都係泰國街頭feel!😍+$1小食拼盤+飛天炒芥蘭
$1小食拼盤真心抵,蝦餅彈牙、炸雞翼香脆、豬肉條惹味、福袋爆餡,4款都好食!🦐🍗 $68飛天炒芥蘭炒得香口,芥蘭爽脆,帶少少鑊氣,簡單但好正!🥬菠蘿炒飯+柚子大蝦沙律+甜品飲品
椰子雞湯+青咖哩牛肉+雞肉金邊粉 二人餐嘅椰子雞湯(S)好香椰奶味,湯底濃郁酸酸辣辣,有啲似冬陰功,飲完暖笠笠!🥥 青咖哩牛肉小辣,牛肉炆得腍晒,咖哩香料好平衡,撈飯一流!🍛 雞肉金透粉我最like😍麵條超級煙煙韌韌,再滴啲檸檬汁超開胃,啖啖都係泰國街頭feel!😍
+$1小食拼盤+飛天炒芥蘭 $1小食拼盤真心抵,蝦餅彈牙、炸雞翼香脆、豬肉條惹味、福袋爆餡,4款都好食!🦐🍗 $68飛天炒芥蘭炒得香口,芥蘭爽脆,帶少少鑊氣,簡單但好正!🥬
菠蘿炒飯+柚子大蝦沙律+甜品飲品 單點菠蘿炒飯$138,飯粒炒得乾身,菠蘿酸甜好清新,最鍾意佢炒到卜卜脆嘅腰果,賣相好靚!🍍 柚子大蝦沙律$108,大蝦爽彈,柚子醬酸辣醒胃,夏天食最啱!🦐 甜品椰汁馬蹄爽清甜解膩,泰式奶茶同青檸蘇打都好飲,奶茶香濃,蘇打清爽!🥤