2018-08-12 489 浏览
好耐無入大埔啦,尋日返左舊校聽talk,之後就搵左啲太和友食飯佢帶左我去附近既一間食雞既泰式餐館,佢話開左唔夠半年,自己都去食過好幾次除左有唔同配搭既雞飯之外,仲有泰式船麵同一啲小食啵不過一場黎到就梗係試左呢度啲雞先啦每款雞飯都會跟碗湯,個湯好重胡椒味,又幾好飲wooo我要左碟水門雞飯$48加雞雜$10啲雞雜處理得好乾淨,雞腎雞心都爽口唔韌而啲雞肉就更加出色,去骨啖啖肉,肉質嫩而結實唔梅口又唔肥膩我地仲order左碟泰式生蝦$88同柚子沙律一齊share生蝦大隻鮮味,雖然個醬汁都幾辣下,但辣辣地反而愈食愈開胃咁而個柚子沙律原來都有大蝦彈牙既蝦肉配上微辣既醬汁,酸甜唔澀既柚子一齊食,醒胃又清爽,夏天食一流而朋友們知道我都中意食甜品,特意叫左份芒果糯米飯$58同我分享加上椰汁既糯米飯香軟滋味,面層既脆綠豆提升口感,而個芒果就仲正,香甜到好似食糖咁,推推推呢餐仲飲左個清甜解渴既椰青,正!------------------------------食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(1

除左有唔同配搭既雞飯之外,仲有泰式船麵同一啲小食啵

不過一場黎到就梗係試左呢度啲雞先啦

每款雞飯都會跟碗湯,個湯好重胡椒味,又幾好飲wooo

我要左碟水門雞飯$48加雞雜$10

啲雞雜處理得好乾淨,雞腎雞心都爽口唔韌

而啲雞肉就更加出色,去骨啖啖肉,肉質嫩而結實唔梅口又唔肥膩

我地仲order左碟泰式生蝦$88同柚子沙律一齊share

生蝦大隻鮮味,雖然個醬汁都幾辣下,但辣辣地反而愈食愈開胃咁

而個柚子沙律原來都有大蝦

呢餐仲飲左個清甜解渴既椰青,正!
食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
午餐