2010-07-21
星期天, 出開旺角有d 野做, 但係新世紀唔知食乜好, 又想食下東南亞野, 之前食過心泰, 所以就黎左呢間印尼餐廳入面裝修唔錯, 很黑暗, 有重神秘既味道, 坐位亦很舒服見到Lunch Menu, 有7, 8種選, 有自助沙律吧同湯先說沙律, 其實冇乜野好食, 都係d 菜, 薯仔, 蝦片咁, 有甜酸汁同沙Dad 汁選, 味道一般啦跟住個湯, 係蔬菜湯, 真係好多蔬菜, 清甜幾好味, 個碗大番d 就好啦之後就係兩個飯印尼炒飯, 炒得很香, 不是太乾, 沒有太多辣味道, 非常不錯的炒飯, 煎蛋平平無奇, 蝦片厚身但還是很脆口, 沙Dad 串燒雞燒得非常好, 很野味, 而且肉質鮮嫩, 有肉汁, 精髓在於沙DAD 汁, 非常味濃, 味道既層次很豐富海南雞飯, 雞好似冇乜味, 不過尚算滑身, 都幾多肉食, 個飯係椰香飯, 淡淡既味道, 感覺十分清新, 個豉油針亦都好香, 配合一起食可以調出味道‧飯品西柚梳打, 很美味, 不過印尼咖啡就同普通三合一差唔多, 可能自己沖仲好味價錢都算合理, 下次去開新世紀都可能會再食
入面裝修唔錯, 很黑暗, 有重神秘既味道, 坐位亦很舒服
之後就係兩個飯
價錢都算合理, 下次去開新世紀都可能會再食