2020-11-18 153 浏览
我同朋友講開今年未食過蛇羹,朋友即刻話上星期食過輝哥要介紹俾我去試,咁多為食嘅朋友真係會好肥,哈哈!去到真係幾旺場,好彩仲有一張枱,記得要預先訂位!原來佢地推出咗六人蛇宴,睇菜單就非常抵食,不過今晚我地得三大一小,為有散叫啦!先嚟碗“山班魚西洋菜湯”飲落去覺得好清潤,啱哂秋天飲用!“金蒜脆皮德國豬手”一啖食落去好層皮爆脆,肉質就滑捋捋唔覺肥,蒜香撲鼻,送啤酒一流!“金磚超滑豆腐”上枱成塊金磚咁,過年食就好意頭喇,又炸得外脆內軟,又可以飲多兩杯!“蜜桃咕嚕肉”,酸酸甜甜加上蜜桃,一定係小朋友送飯首選!“太史五蛇羹”,食落好特別,在於胡椒味好重,唔同外邊一向嘅味道,有D似胡椒豬肚湯,唔怪得太座咁鍾意食!“櫻花蝦瑤柱蛋白炒飯”,炒得入味亦夠乾身,飽飽地都可以食兩碗!飯後甜品係豆腐花,為美食劃上完美句號!
蛇羹
金蒜脆皮德國豬手